Ebben utolérhetetlen a Samsung

A dél-koreai Samsung Electronics Co. uralta tavaly a virtuális valóság (VR) világpiacot: a 2016-ban globálisan értékesített 6,3 millió VR készüléknek több mint hetven százalékát a Samsung állította elő.
Dzindzisz Sztefan, 2017. február 9. csütörtök, 13:34
Fotó: Reuters

A SuperData piackutató vállalat kimutatása szerint a Samsung Electronics Co. 2016-ban 4,51 millió VR készüléket értékesített, a világpiaci forgalom 71,6 százalékát. (Nem minden ágazat ekkora siker, nemrég derült például ki, hogy miért robbantak fel a cég telefonjai.)

A második helyezést a rangsorban 12,5 százalékos piaci részesedéssel a Sony szerezte meg PSVR készülékével. A harmadik helyre a HTC Vive készüléke került 6,7 százalékkal, a negyedikre pedig a Google Daydream View 4,1 százalékkal.

A VR készülékek világpiaca tavaly 1,8 milliárd dollár forgalmat bonyolított le.

A dél-koreai kormány stratégiai fejlesztési terve a VR technológiát nyolc másik kulcsfontosságú informatikai területtel együtt a fejlett technológiai ágazat növekedési motorjának tekinti. A kormány 2020-ig 400 milliárd von (360 millió dollár) fejlesztési támogatásban részesíti a területet a technológiai cégek és a kormányzati intézmények kutatás-fejlesztési erőfeszítéseinek az összehangolásával.

HOZZÁSZÓLÁSOK