Invitech: az IoT már nemcsak a kísérletező kedvű cégek gyakorlóterepe

Az Invitech komplex IoT-szolgáltatásait és platformját IoT Insights néven teszi az üzleti ügyfelek számára elérhetővé - közölte az infokommunikációs cég. Az IoT Insights integráltan kínálja a különböző szenzorok, adatbázisok és rendszerek monitorozását és üzemeltetését, valamint az ezekből származó adatok gyűjtését, feldolgozását és megjelenítését.
Szabó Zsuzsanna, 2018. szeptember 26. szerda, 16:58
Fotó: Shutterstock

Az Invitech partnerei egy online felületen, az Insights platformon keresztül érhetik el a társaság IoT-infrastruktúráját, szolgáltatásait és szakértői bázisát. Az infokommunikációs vállalat menedzselt IoT-megoldásai a gazdaság legkülönbözőbb területein, az ipari termelésben, az agráriumban, az építőiparban és más ágazatokban is növelni tudják a vállalkozások hatékonyságát - derül ki a cég közleményéből.

Az Internet of Things már nemcsak a kísérletező kedvű cégek gyakorlóterepe, hanem reális lehetőség a vállalkozások és intézmények hatékonyabb működéséhez - mondta David Blunck, az Invitech vezérigazgatója.

Az IoT Insights platformon keresztül nem csak vállalatok, intézmények, hanem egyetemek, startupok is igénybe vehetik az Invitech IoT-megoldásait, amelyekre építve új fejlesztéseket hozhatnak létre.

A társaság által nyújtott, menedzselt IoT-szolgáltatások alapja a folyamatosan bővülő infrastrukturális háttér: Budapest és több más vidéki település mellett már Szegeden és Miskolcon is kiépült az infrastruktúra, hamarosan pedig Debrecenben, Szombathelyen és Zalaegerszegen is elérhető lesz - áll a cég közleményében.

Az IoT-technológia alkalmazási területein több pilot program futott, illetve fut jelenleg is: Győrben a helyi közműszolgáltató hatékony fogyasztásmérésének lehetőségeit tesztelték, míg Rábapordányban, Bicsérden és Szilen agrárvállalkozások hozamnövekedéséhez és termelés-optimalizálásához járulnak hozzá ezek az IoT-megoldások. Ezeken túlmenően a logisztikában és az építőiparban is alkalmazzák már a társaság fejlesztéseit.

A hálózatbővítéssel és az Insights platform bevezetésével párhuzamosan, az Invitech okosfalu programja is folytatódik, miután Ceglédbercelen és Csemőn már megvalósultak a fejlesztések - közölte a cég.

Képünk forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK