Mobiltelefont venne? - Ne halogassa, drágulás jön!

Az okostelefonok ára idén átlagban 4,3 százalékkal nő, de a számítógépek sem ússzák meg az áremelkedést - írja a Computerworld.hu.
Szabó Zsuzsanna, 2017. április 8. szombat, 13:04
Fotó: Napi.hu

Az informatikai portál szerint aki új PC, vagy mobil vásárlásán töri a fejét, ne halogassa sokáig, mert minél tovább vár, annál mélyebben kell a zsebébe nyúlnia. A Gartner adataira hivatkozva a Computerworld.hu szerint a PC-k és a mobilok összesítve két százalékkal drágulnak, ezen belül a PC-knél 1,4, a mobiloknál 4,3 százalékos áremelkedés várható.

A fő ok az alkatrészek drágulása, de belejátszik az is, hogy egyre több felhasználó vált a drágább, szolgáltatásokban gazdagabb mobilokra. A portál szerint a drágulás az androidos mobilokat érinti a leginkább. Ezek nagyon kelendőek Kínában és Indiában, és ez is felhajtja az árukat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

konrada, 2017.04.11 11:46

@laci_52:
Még az se. Csak jönnek olyan újabb modellek, amelyek komolyabbak, és így drágábbak, és egyre inkább azokat veszik a világvégeken is a belépő modellek helyett.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

laci_52, 2017.04.08 14:14

Óriási hír! Egy 50 000 forintos mobil 2150 Ft-tal többe fog kerülni! Ezt még simán kibírjuk.

Sokkal fontosabb volna, ha a kormányunk a mobilszolgáltatóknál érne el némi rezsicsökkentést.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html