Huawei telefonja van? Nagyon rossz hír érkezett

Lejárt a Huawei-nek kiállított ideiglenes licenc, így van rá esély, hogy a 2019. májusa előtt megjelent okostelefonokra sem lesz többé Google-féle Android, eltűnhetnek a Google-appok is - írja a PVWorld.
Szász Péter, 2020. augusztus 16. vasárnap, 15:19
Fotó: Reuters

Az amerikai kormány korlátozásai miatt a Huawei tavaly május óta egyetlen új készülékén sem használhat Google-szolgáltatásokat, Google-féle Androidot vagy Google-appokat. Eddig azonban kapott egy megújuló, ideiglenes licencet, amely keretében a Huawei és a Google gondoskodhattak róla, hogy a már korábban megjelent készülékekre továbbra is érkezzenek frissítések, és a Google-szolgáltatások használatban maradjanak.

Ez a licenc lejárt, vagyis a Google többé sehogyan sem dolgozhat a Huawei-jel - olvasható a portálon.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium szerint a licenc lehetőséget biztosított a telekomcégeknek és a felhasználóknak, hogy átmenetileg még használják a készülékeket és hálózatokat, amíg átállnak valami másra.

A Google megerősítette, hogy valóban a most lejárt licenc tette számukra lehetővé a korábbi készülékek támogatását. Hivatalosan egyelőre senki nem tudja megmondani, hogy mi lesz innentől, megújul-e az átmeneti licenc, vagy a Huawei készülékek tulajdonosai kezdhetnek bosszankodni nyugaton.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

efi99, 2020.08.17 19:46

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Pogmothon, 2020.08.17 12:45

Fantasztikus!!! Kivel bas...k ki már megint. A vásárlókkal. Gratulálok. A ku..... édes ..... anyukája mindnek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html