Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szakértőt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy a 19 legnagyobb fejlett és feltörekvő gazdaság, illetve az EU alkotta csoport (G20) oszakai csúcsértekezletén a kereskedelmi kapcsolatok újjáélesztéséről állapodott meg a kínai és az amerikai elnök.

A szakértő szerint viszont az amerikai elnök, Donald Trump Twitter-bejegyzése nem oldja fel az amerikai cégek ellen elrendelt kínai szankciókat - ők nem szállíthatnak a Huaweinek -, a szankciók augusztus 19-én lépnek hatályba. Az amerikai cégek nem találják a helyüket, nem tudják pontosan, hogy mi várható. Még, ha Trump a bejegyzésfolyamban azt is írta, hogy engedi a techcégeknek, hogy termékeiket eladják a Huaweinek, ha azok nem veszélyeztetik a nemzetbiztonságot.

 

 

Augusztus 19-ig a szakértő szerint tisztázódnia kell annak, hogy pontosan milyen termékeket szállíthatnak az amerikai cégek Kínába.

A kereskedelmi háborús szankciók miatt többek között a Google tiltotta el a Huaweit az Android operációs rendszer használatától, de lépett a Microsoft, az ARM is a kínai mobilgyártó ellen.