Ilyen még soha nem történt a Vodafone-nál karácsonykor

Az idei karácsonyi időszakban az egy évvel korábbihoz képest óriási növekedést mutatott a Vodafone ügyfeleinek adatforgalma, míg a hagyományos telefonhívások, elküldött sms-ek és mms-ek száma sokkal kisebb mértékben változott - adta hírül a társaság.
Napi.hu, 2016. december 27. kedd, 13:00
Fotó: Napi.hu

A Vodafone-ügyfelek belföldi adatforgalma egy év alatt közel 70 százalékkal bővült, míg 2014 karácsonyához képest több mint megduplázódott. Ennél is nagyobb mértékben nőtt a roaming környezetben bonyolított adatforgalom, ami a roaming korlátok lebontásának köszönhetően 2014 karácsonyához képest közel 8-szorosára, a 2015-ös ünnepi napokhoz képest pedig a kétszeresére bővült.

A cég közleménye szerint 2016. december 24. és 26. között az okostelefonok és táblagépek segítségével elküldött sok millió különböző internetes üzenet mellett nagyon sokan a hagyományos módon üdvözölték ismerőseiket, rokonaikat, barátaikat, így a Vodafone ügyfelei közel 106 ezer mms-t és 6,4 millió sms-t küldtek és 9,4 millió hívást indítottak a karácsonyi időszakban.

Mindez azt jelenti, hogy az előző évekhez hasonlóan tovább folytatódott az sms-ek számának csökkenése, míg 19 százalékkal nőtt az mms küldések száma. A karácsonyi időszakban - részben bizonyára a korábban bevezetett korlátlan csomagoknak és a családon belüli díjmentes hívások lehetőségének is - a Vodafone ügyfelei mintegy 1 százalékkal több hívást indítottak, mint 2015 karácsonyán, és a hívások 2,4 százalékkal hosszabbak is lettek.

HOZZÁSZÓLÁSOK