Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Microsoft felhívja a figyelmet arra, hogy a kalóz streamingszolgáltatások és torrent weboldalak forgalmának megemelkedését a kiberbűnözők is aktívan kihasználják káros kódok terjesztésére - írja a Nemzeti Kibervédelmi Intézet összefoglalójában.

Több eltérő típusú rosszindulatú programot is terjesztenek. Ezek között található olyan is, amely titokban kriptovaluta-bányászatra használja a felhasználó számítógépét, ezzel lassítva azt. Például egy ilyen konkrét támadáshoz a kiberbűnözők a John Wick filmsorozat harmadik epizódját használták fel csaliként, olyan fájlneveket használva, mint a "John_Wick_3_Parabellum", a "contagio-1080p,", illetve "Punales_por_la_espalda_BluRay_1080p", "La_hija_de_un_ladron", vagy a "Lo-dejo-cuando-quiera".

Van olyan megoldás is, amely a felhasználó adatait próbálja meg a számítógépről ellopni. Bármilyen ártalmas kódot a legegyszerűbb elkerülni, ezért a felhasználók úgy védekezhetnek a legkönnyebben, ha nem töltenek le illegális tartalmakat.

Az illegális letöltések száma a járvány elején nagyon megugrott, de az elmúlt időszakban meredeken csökkenni kezdett az ilyen aktivitás.