Letöltött filmeket néz? Figyelmeztetést adott ki a Microsoft

A koronavírus-járvány miatt nagyon megugrott a torrent és illegális streaming weboldalak forgalma, amire rengeteg csaló is rávetette magát.
Szabó Dániel, 2020. május 13. szerda, 10:34
Fotó: Getty Images

A Microsoft felhívja a figyelmet arra, hogy a kalóz streamingszolgáltatások és torrent weboldalak forgalmának megemelkedését a kiberbűnözők is aktívan kihasználják káros kódok terjesztésére - írja a Nemzeti Kibervédelmi Intézet összefoglalójában.

Több eltérő típusú rosszindulatú programot is terjesztenek. Ezek között található olyan is, amely titokban kriptovaluta-bányászatra használja a felhasználó számítógépét, ezzel lassítva azt. Például egy ilyen konkrét támadáshoz a kiberbűnözők a John Wick filmsorozat harmadik epizódját használták fel csaliként, olyan fájlneveket használva, mint a "John_Wick_3_Parabellum", a "contagio-1080p,", illetve "Punales_por_la_espalda_BluRay_1080p", "La_hija_de_un_ladron", vagy a "Lo-dejo-cuando-quiera".

Van olyan megoldás is, amely a felhasználó adatait próbálja meg a számítógépről ellopni. Bármilyen ártalmas kódot a legegyszerűbb elkerülni, ezért a felhasználók úgy védekezhetnek a legkönnyebben, ha nem töltenek le illegális tartalmakat.

Az illegális letöltések száma a járvány elején nagyon megugrott, de az elmúlt időszakban meredeken csökkenni kezdett az ilyen aktivitás.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Katalin Kormos, 2020.05.13 18:23

Először is azt kellene tisztázni, hogy mi az illegális letöltés, és mi nem?
Mert nem született mindenki 18 éves hacker zseninek......, aki még egy rántottát sem tud ugyan magának elkészíteni, de simán alkalmazza a CIA vagy a NASA, hogy kém-, és hadiipari fejlesztésekhez használja fel az illetőt.......!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html