Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Vodafone Alapítvány egyik kurzusa a pedagógusokat segíti egy digitális kompetenciafejlesztő e-learning továbbképzéssel. Az "IKT eszközök a tanórán" elnevezésű kurzus a digitális pedagógia alapjaitól indulva vezeti a pedagógusokat a tanteremben és azon kívül alkalmazható digitális felületek és módszerek használatában, gyakorlati alkalmazásában.

A képzést a Vodafone Magyarország Alapítvány akkreditáltatta, így a tanítók és tanárok számára tanúsítvánnyal és 30 kredit ponttal zárul. Az e-learning kurzust a járvány kezdetén a Vodafone Alapítvány díjmentesen tette elérhetővé a tanárok számára. Március közepe óta több mint 1300 pedagógus jelentkezett a képzésre, a visszajelzések pedig rendkívül pozitívak - olvasható a Vodafone Alapítvány közleményében.

A képzés olyan gyakorlati ötleteket, tippeket ad a pedagógusoknak, melyek a mindennapi oktató-nevelő munkához nyújtanak segítséget - osztotta meg tapasztalatait Éder Márta, digitális pedagógia szakértő és a Digitális Iskola Programban résztvevő tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola tanítója, aki maga is részt vett a tananyag fejlesztésében. Éder Márta úgy véli, a képzés anyaga és felépítése segíti az élményalapú oktatást is.

Netszülő képzések

A Vodafone Alapítvány a szülők számára is biztosít e-learning képzést. A Netszülő programokban szakemberek által kialakított, rövid, interaktív és mobilra optimalizált egységekből felépülő modulokon keresztül nyújtanak segítséget a szülőknek abban, hogy megismerjék és megértsék azt az online világot, amely meghatározó szerepet tölt be gyerekeik életében.

A Netszülő e-learning program két korcsoportnak megfelelően - 6-12 és 12-18 éves gyerekek - kialakított tematikával készült. A kisgyermekes szülőknek szóló e-learning tananyag például a digitális világ és eszközhasználat szabályai mellett az online világ egészen kiskorban jelentkező hatásaival kapcsolatban nyújt tájékoztatást a szülőknek, míg a 12-18 éves gyermekek szülei többek között a közösségi oldalak világával ismerkedhetnek meg, beleértve az influencer jelenséget vagy a nem megfelelő tartalmak generálásának és megosztásának hatásait.

A gyerekeknek sem maradnak ki

A Vodafone Magyarország Alapítvány az online elvégezhető képzéseik körét gyerekeknek szóló biztonságos internethasználati e-learninggel is bővíti. A kurzus nemcsak az online világ veszélyeit fogja bemutatni, hanem digitális szakértők, gyermekpszichológusok bevonásával megoldást is kínál azokra: a gyerekek megismerhetik a közösségi média felelős használatát, a megfelelő adatvédelmi beállításokat, a tudatos internethasználatot. A tervek szerint a különböző, biztonságos internethasználattal kapcsolatos témák három korcsoportra bontva lesznek elérhetők.