Ingyenwebet kínálnak a csalók - itt a figyelmeztetés

2018 végére minden magyar településen hozzáférhetővé válik az ingyenes, állami szélessávú wifi-szolgáltatás. Nem árt azonban a körültekintés - a térítésmentes webet kínáló "no name" vállalkozások kiszűrése - írja a hirado.hu.
K. Kiss Gergely, 2017. július 16. vasárnap, 16:51
Fotó: Napi.hu

A nagyobb városokban már mindennapos, hogy mind piaci, mind az önkormányzati szereplők ingyenes wifit kínálnak a helyieknek és a turistáknak. Szolnokon a közelmúltban fogott össze az önkormányzat és a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft., hogy a belvárosban hozzá lehessen férni az ingyenes webhez - emlékeztetnek a portálon.

A benzinkutakon, és egyre több tömegközlekedési eszközön is "lehet fogni a jelet". A MÁV több mint 700 járatán, a Volánbusz távolsági járatain és a többi között a debreceni villamoson is van ingyen wifi.

Az "ingyenes net" kiváló marketingeszköz, számtalan vállalkozás csalogatja így a potenciális ügyfeleket. És számtalan applikáció segít megtalálni ezeket a helyeket, sőt már a Facebook is "egy kattintással" elérhetővé tette wifi-térképét. Ugyanakkor nem árt vigyázni az ingyenes hotspotokkal, a csalók gyakran úgy próbálnak hozzájutni adatainkhoz, hogy "ingyenes" kapcsolódást biztosítanak - figyelmeztetnek.

(Az e-kereskedelemről itt olvashat egy újabb hazai kutatást.)

HOZZÁSZÓLÁSOK