Véget ért egy korszak a Facebooknál

A Facebook idén ősszel új központba költözik, a San Francisco-i öböl déli végén fekvő Mountain View városában. A költözéssel más komoly változás is lesz: szakítva a Szilícium-völgyben ismert szokásokkal, a vállalat többet nem adhat ingyen ebédet az épületben dolgozó mintegy 2000 alkalmazottjának - számolt be a 444.hu.
Domokos László, 2018. július 25. szerda, 07:39
Fotó: Shutterstock

Ez nem a cég saját döntése: Mountain View önkormányzata döntött úgy, hogy az apró városba költöző cégek többet nem biztosíthatnak teljesen ingyenes ellátást munkavállalóiknak a székházaikon belül - írta a portál.

A döntéssel a helyi vállalkozókat segítenék. Erről amúgy még 2014-ben született döntés a helyi képviselő-testületben, csak akkor kevés figyelem jutott rá, hiszen még évek voltak hátra a Facebook központjának elkészültéig.

A szabályozás értelmében a vállalkozások épületein belül a cégek az ebédeket maximum az ár 50 százalékáig támogathatják, teljesen ingyenes étkezést pedig csak akkor biztosíthat a Facebook, ha azt az alkalmazottak mások számára is elérhető, városi étteremben fogyasztják el.

A városban nemcsak a Facebook ellen léptek fel, a Google így is nyitotta ki a campuszát, az ott lévő étterembe ma már bárki bemehet.

Fotó forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK