Innovációs parkok hálózatát hozza létre a kormány

Háromszintű országos Tudományos és Innovációs Park hálózatot hoz létre a kormány, az idei forrásigényt azonnal meg kell határoznia az innovációs és a pénzügyminiszternek.
Németh Géza, 2019. március 8. péntek, 20:38
Fotó: Napi.hu

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint az országos Tudományos és Innovációs Park hálózat háromszintű hálózati struktúrája a következőképpen néz ki: első a Tudományos és Innovációs Park, második a Technológiai Park, míg harmadik az Ipari Park.

A szükséges jogszabályi hátteret március végéig kell megteremtenie az innovációért és technológiáért felelős miniszternek. Ennek a miniszternek  a feladata az is, hogy - a nemzeti vagyon kezelésért felelős tárca nélküli miniszter bevonásával - készítse elő a Tudományos és Innovációs Park hálózat tudományos és üzleti tervét, ugyan eddig az időpontig.

A rendeletben a kormány felhívja az innovációért és technológiáért felelős minisztert, hogy felügyelje a tudományos és üzleti terv végrehajtását, ideértve az abban javasolt infrastruktúra-fejlesztési beruházásokat is, továbbá - a pénzügyminiszter bevonásával - vizsgálja meg a költségvetési forrás biztosításának szükségességét a tudományos és üzleti terv megvalósításához. Az idei évre nézve ezt azonnal el kell végezni, míg a következő években az éves központi költségvetés tervezése során kell meghatározni a szükséges összeget.

Végül a kormány felhívja az innovációért és technológiáért felelős minisztert, hogy gondoskodjon a Technológiai Parkok elbírálásához szükséges minősítési szempontrendszer kidolgozásáról.. Ennek a határideje is március 31.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK