Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kedd reggel érkezett meg Mozambik fővárosába, Maputóba a Vodafone Alapítvány négy fős mentőcsapata, hogy az Idai ciklon által lerombolt országban hordozható kommunikációs eszközök telepítésével segítse a mentőcsapatok munkáját.

A hurrikán okozta halálos áldozatok száma az első jelentések szerint akár ezer fő is lehet, ráadásul a katasztrófa sújtotta területeken, köztük az ország harmadik legnagyobb városában, az ötszázezer fős Beirában a kommunikációs hálózatok sem üzemelnek. A Vodafone Alapítvány nemzetközi csapata, melyet Tóth Róbert, a Vodafone Magyarország mérnöke vezet, jelenleg épp Beira városát próbálja megközelíteni - derül ki a közleményből.

A mozambiki mentőcsapat közel 300 kilogrammnyi felszerelést szállít, beleértve az Instant Network 3G hordozható mobilhálózatot, amelynek segítségével 40 perc alatt kiépíthető az ingyenes kommunikációs hálózat, az Instant Wi-Fit, az Instant Mobiltöltőt, műholdas berendezéseket és különböző ikt-eszközöket. Sikeres telepítés esetén a berendezések segítségével mobilhálózati lefedettséget, ingyenes wi-fi-t és telefontöltési lehetőséget biztosítanak az érintetteknek és a mentésben résztvevőknek.