Aki Firefoxot használ, örülhet

Nagyobb böngészősávot ad a Firefox böngészője a legújabb frissítés eredményeként.
Csernátony Csaba, 2020. április 13. hétfő, 13:50
Fotó: AFP - A kép illusztráció

A Firefox böngészőt kiadó Mozilla fejlesztői új megoldásokat építettek be a programba - derül ki a Hwsw.hu informatikai magazin cikkéből.

Az újítás nyomán megnőtt a Firefox keresősávja és nagyobb lett a betűméret, ez elsősorban a kisebb kijelzőjű notebookoknál jöhet jól. Az URL-sávból kattintásra legördülő javaslatok között a különböző keresők mellett új kulcsszavak is feltűnnek a népszerű keresések alapján, ami a Mozzila reményei szerint segíthet a keresett tartalmak gyorsabb, hatékonyabb megtalálásában.

A cikk szerint a Firefoxnak szüksége is van a fejlesztésekre, ha meg akarja tartani a felhasználóit. A böngészők között ugyanis a legelterjedtebb Google Chrome mögött a már a Microsoft Edge áll, a sokáig második helyezett Firefox pedig visszaesett a harmadik helyre.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

CoolKoon, 2020.04.13 22:03

Így van ez, ha egy cég (mert a Mozilla Foundation igazából az, bármennyire is nem az a jogi formájuk) a valódi fejlesztéseket homályos ideológiai fejtegetésekkel próbálja meg helyettesíteni (ja meg a régi funkciók megszüntetését ezzel próbálja meg megindokolni). Lelőtték az NPAPI-t pár éve már az ESR kiadásukból is, újdonság meg a Quantum óta nem igazán van (sőt, az utóbbi időben mintha még a keresési bővítményeket is valahogy erősen "megritkították" volna, már csak spam-gyanús vackok maradtak), úgyhogy egyre fogynak az érvek, hogy mégis miért kéne pont a Firefox-ot használni (úgy látszik, hogy a "mert szabad, mint a madár"-érv már nem elég). Sic transit gloria mundi...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html