Évről évre egyre színvonalasabb és érdekesebb pályaművek érkeznek be a lehető legkülönbözőbb területekről, és habár a pályázatot még tavaly ősszel írták ki, különös aktualitást ad neki a jelenlegi, a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet - mondta Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára, a zsűri tagja. A politikus szerint most pontosan megmutatkozik, hogy a társadalmi szervezetek számára is milyen fontos a digitalizáció, számukra is sok előnnyel jár.

Az idén is az Effekteam Egyesület (korábbi nevén Magyar Adományozói Fórum) szakmai együttműködésével szervezett pályázatra közel hatvanan neveztek, a díj 10 éves történetében pedig már közel 900-nál jár ez a szám. Az Ajaki Tűzoltó Egyesület - amely szervezet a zsűri elismerése mellett a közönségdíjat is elhódította - egy önkéntes tűzoltókat segítő, a riasztási láncot gyorsító alkalmazással; az Igazgyöngy Alapítvány a hátrányos helyzetű gyermekek játszva tanulását segítő online felülettel; a HappyHelp Nonprofit Közhasznú Kft. egy akadálymentesített online vizsgáztató szoftverrel, míg a Jel Alapítvány egy online jelnyelvoktató felülettel pályázott és nyert díjat. Az Invitech a szakmai konzultáción felül anyagi támogatást is nyújt a nyerteseknek, van olyan pályázó, aki egymillió forintos forráshoz jutott ötlete megvalósításához - derül ki a közleményből.

Talán még sosem volt olyan jelentősége a civil szervezetek digitális felkészültségének mint napjainkban - vélekedett Marton László, az Invitech vállalati értékesítési vezérigazgató-helyettese, a zsűri tagja. A vezérigazgató-helyettes szerint a telekommunikációs és informatikai megoldások alkalmazása rengeteget tud segíteni a hatékonyságon, legyen szó esélyegyenlőségről, fenntarthatóságról, egészségügyről vagy oktatásról. Az Ivitech ehhez szeretne támogatást nyújtani a nonprofit szervezeteknek is - fogalmazott.

A pályázatok elbírálásában Solymár Károly Balázs és Marton László mellett részt vett Molnár Klára, az Effekteam Egyesület igazgatója, Chikán Attila, az ALTEO Group vezérigazgatója és Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.