Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egyik legjobb meglepetés, amely az iOS 15.4 béta verziójával érkezett, hogy egy új funkció révén a Face ID-t maszk viselésekor is lehet használni, anélkül, hogy szükség lenne egy Apple Watch-ra. Ami még jobb ebben a funkcióban, hogy működik az Apple Pay-jel és még az alkalmazásokkal is - írja a 9to5mac.

Az új "Face ID használata maszkkal" opció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy maszk viselése esetén újra letapogassák az arcukat az iPhone feloldásához. Bár ez már eddig is lehetséges volt az Apple Watch-ot birtokló felhasználók számára, van néhány különbség a két opció között.

A felhasználók hitelesíthetik magukat az Apple Pay segítségével, sőt harmadik féltől származó alkalmazásokba is bejelentkezhetnek a maszk viselése közben engedélyezett Face ID-val, ami nem lehetséges az Apple Watch-feloldás opció használata esetén - amely csak a telefont oldja fel, semmi mást nem tesz lehetővé. Még a Safari automatikus kitöltése is működik az iOS 15.4 béta verziójában az új feloldással, amikor maszkot viselünk.

Bár az Apple Watch Unlock opció továbbra is elérhető marad a felhasználók számára, valószínű, hogy a legtöbb felhasználó az új feloldási módszert fogja előnyben részesíteni, mivel az iPhone-alkalmazásokkal is működik. Érdemes megjegyezni, hogy a Face ID maszkokkal való működéséhez iPhone 12 vagy iPhone 13 készülékre van szükség, így az iPhone 11 vagy korábbi modellekkel rendelkező felhasználók továbbra is az Apple Watch-csal történő feloldásra hagyatkozhatnak csak.

Az iOS 15.4 béta verziója már elérhető a fejlesztők számára, míg a hivatalos kiadás tavasszal várható. A legutóbbi frissítést is érdemes telepíteni a felhasználóknak, mert ez fontos biztonsági javításokat tartalmaz.