Egy üzenettel megbéníthatók az iPhone-ok

Egy furcsa hiba jött elő a legújabb frissítéssel az Apple telefonjainál: egy szindhi nyelvű üzenetet megnyitni se kell, hogy lefagyassza az iPhone-okat.
Szabó Dániel, 2020. május 8. péntek, 09:50
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Már korábban is megjelent az a hiba az Apple készülékeinél, hogy bizonyos karaktersorok üzenetben vagy emailben való elküldésekor a telefon úgy fagyott le, hogy a címzett meg sem nyitotta azt, csak az értesítést megjelenítette a telefont. Most pedig az  iOS 13.4.1-et használók vannak veszélyben - írja a PC World.

Ha ugyanis valaki a ritka szindhi nyelven - alig 25 millió beszélője ismert a világon -  küld egy bizonyos üzenetet, előfordulhat, hogy az iPhone lefagy vagy összeomlik, amint az értesítés megérkezik. Egyesek szerint Twitter-bejegyzések esetében is előjöhet a probléma.

Mivel arra kicsi az esély, hogy valaki állandó szindhiül vált üzeneteket, nagyobb a veszély, hogy egy vicceskedvű ismerős fagyasztja le így valaki telefonját. A hiba elhárításán már dolgoznak, várhatóan hamarosan megjelenik egy kisebb frissítés, amely eltünteti a problémát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tlg01, 2020.05.09 09:58

@Zsaba: valóban nincs - gondolom te se vagy

https://hu.wikipedia.org/wiki/Szindhi_nyelv
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Zsaba, 2020.05.08 20:11

Hoax! Hát nincs is iyen hülye nyelv na...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html