Felugró ablakok figyelmeztetik azokat a "régi" Apple-tulajdonosokat, akik telefonján még mindig az iOS 10 és az iOS 11 operációs rendszer fut. Néhány hónapon belül ugyanis megszűnik Európa egyik legfontosabb csevegőapplikációja ezeken a készülékeken, miután a Meta megemelte az applikációhoz szükséges minimum rendszerkövetelményeket.

Azok tehát, akik továbbra is használni szeretnék a WhatsAppot, október 24-ig frissíteniük kell az iOS-verziójukat, legalább az iOS 12-es verzióra.

Ez a változás kellemetlen lehet azok számára, akik nem tudnak eleget tenni ennek a figyelmeztetésnek, egyszerűen azért, mert nincs megfelelő frissítés a készülékükhöz (iPhone 5 és 5c) - írja a Der Standard. Az iPhone 5s készülékkel rendelkezők azonban megnyugodhatnak, nekik már elérhető az iOS 12 is.

A Statcounter áprilisi statisztikái szerint az összes aktívan működő iPhone 1,37 százalékát érinti a változás, de arról nincsenek pontos adatok, hogy hány iPhone van forgalomban, de az Apple tavaly "több mint 1 milliárd aktív készülékről" számolt be. Az érintettek száma tehát néhány tízmillió lehet.

A Whatsapp egyébként egyike azoknak az alkalmazásoknak, amelyek a régi rendszerekhez elég sokáig biztosítanak frissítéseket. Így valószínűleg sok más alkalmazás már nem fut az érintett készülékeken. A gyártók számára természetesen jobb, ha csak az aktuális operációs rendszer verziókat támogatják, mivel a régebbi eszközök támogatása további karbantartási problémák merülhetnek fel - írja a portál.