Bezárt az iskola, mindenki laptopot vesz

Az iskolabezárások miatt az Extreme Digitalnál megduplázódott a notebookok és az Apple-eszközök forgalma - tudta meg a Buksza.
Csernátony Csaba, 2020. március 15. vasárnap, 15:30
Fotó: Stocksnap

A kormány tanterven kívüli oktatási rendet vezet be hétfőtől, így a tanulóknak nem, de az igazgatóknak és tanároknak be kell menniük az iskolákba. Digitális munkarend lép életbe - jelentette be még péntek este Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni lépések egyikeként az iskolák bezárást.

A digitális munkarend a gyakorlatban azt jelenti, hogy a diákok különböző eszközökkel az interneten keresztül láthatják az órákat. Ennek eredményeként sokan nekiláttak beszerezni ehhez szükséges eszközöket, notebookokat, laptopokat, táblagépeket és okostelefonokat.

Rákérdeztünk többek között az Extreme Digitalnál, hogy péntek este óta hogyan alakult a szóban forgó eszközök iránti kereslet. A cég közölte: a bejelentés óta egyre több a megrendelés és fokozatosan erősödik. "A notebookok eladása az ilyenkor szokásos duplájára emelkedett. Az Apple-gépek - táblagépek, okostelefonok és laptopok - összesített hétvégi forgalma  szintén kétszeresére emelkedett.

Más forgalmazónál is rákérdeztünk a hétvégi forgalomra, amint választ kapunk, bővítjük a cikket.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Koronat_Orsosra_Mozgalom_2, 2020.03.16 23:55

Napi hülyeségrekord:

Nem megyek! - Rapdalban buzdít otthonmaradásra Kovács András Péter

https://hvg.hu/elet/20200316_Nem_megyek__Rapdalban_buzdit_otthonmaradasra_Kovacs_Andras_Peter

ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Zsaba, 2020.03.16 23:25

Egy jól működő ill megfelelően használható laptop legalább 50-60 ezer forint használtan... HONNAN A JÓ ANYJUKBÓL VAN AZ EMBEREKNEK ERRE VÁRATLANUL PÉNZE KÖNYÖRGÖM... MIKOR A FÉL ORSZÁG ÉHEZIK..?????? Plusz még spájzolnak is a pánik miatt... tehát hülyeség a cím!!! NEM, NEM VESZ MINDENKI LAPTOPOT...!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html