A Microsoft és az EPAM partnersége kiemelt együttműködésnek számít az informatikai tudás fejlesztése területén. Mivel az üzleti életben a technológia-központú szemlélet várhatóan egyre elterjedtebbé válik, a két vállalat úgy döntött, közösen képzi a felhőalapú technológiák (egyebek mellett az Azure) fejlesztőit, segítve ezzel az üzleti élet szereplőit a technológiai háttér megteremtésében és a digitális átalakulásban - derül ki a Microsoft közleményéből.

A Microsoft Közép- és Kelet-Európa legnagyobb 12 hónapos tantermi és online képzési programjában eddig 14 országból több mint 2200 EPAM-mérnök és szoftvertervező vett részt. Az EPAM várakozásai szerint több mint 400-an tesznek hivatalosan is elismert Azure vizsgát 2020 júniusáig. A közlemény szerint az így megszerezhető képesítések között szerepel: Azure Fundamentals, Azure Developers, Azure Administrator, DevOps Engineer, Solution Architect, Data Engineer, AI Engineer és Security.

A Microsoft ebben a pénzügyi évben 100 ezer szakember számára biztosított képzést Kelet-Közép-Európában, akikből egyebek mellett mesterséges intelligencia, gépi tanulás, Big Data specialisták, valamint automatizálási szakértők válhatnak.