Jó hírt kaptak a kkv-k - új módszerrel segít az állam

A magyar állam hamarosan vállalati portált indít a hazai kis és középvállalkozások (kkv-k) támogatása érdekében - mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkára a Magyar Hírlapnak.
Domokos László, 2019. február 4. hétfő, 10:45
Fotó: Pixabay

Az elképzelések szerint ez a portál új utakat nyit meg a kkv-k számára ahhoz a tudáshoz, amelyhez a multinacionális vállalkozások könnyebben hozzáférnek. Lehetőséget ad ugyanis a vállalatok honlapjainak ingyenes tervezésére, és találkozóhelyet biztosít a magyar kkv-k számára a digitalizációt és hatékonyságnövelést segítő tanácsadókkal, mindezt egy helyen, egykapus rendszerben - fogalmazott György László a lapnak.

Ha megkérdezzük a kisvállalkozóinkat, akkor tízből kilenc azt válaszolja, nincsen szüksége változtatásra, innovációra, miközben a számok azt tükrözik, hogy a világ a digitalizáció és ezen keresztül a nagyobb hatékonyság irányába halad. Aki nem innovál, nem digitalizál, lemarad. Ezért egy olyan piacot hozunk létre, ahol a vállalkozások megtalálják azokat az eszközöket, eladókat, beszállítókat, akik segíthetnek nekik hatékonyabbá válni - mondta az államtitkár.

A vállalatoknak ugyanis elsősorban nem támogatással kell működniük, hanem kreativitással és alkalmazkodóképességgel. A támogatások inkább egyfajta biztonsági hálót adhatnak a kockázatot vállaló, újító cégek számára - szól az üzenet.

Az is kiderül az interjúból, hogy mi a különbség a protekcionista és a patrióta gazdaságpolitika között. A protekció eredetileg védelmet jelent, amit szitokszóvá tettek, pedig pozitív dolog. A szélsőséges protekcionizmus semmire sem megoldás, de a védelem nélküli teljes nyitottság sem az. Patrióta gazdaságpolitika az, ha olyan külföldi tőkének adunk támogatást, amely magas hozzáadott értékű termelést, nagy értéket hoz az országba. A patrióta gazdaságpolitika nem támadó jellegű, de nem is ellensége önmagának - hangzik a definíció.

Bár a jövőt senki nem tudja megjósolni, de a jövőre való felkészülést és a jövőképességet meg tudjuk alapozni. A cél az, hogy a lehető legtöbb szektorban itthon fejlesztett termékeket gyártsunk, amelyeket közvetlenül kapcsolódva a nemzetközi piacokhoz, mi is értékesítsünk, így a profit és a bér is magyar maradjon - mondta György László.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Tomi1953, 2019.02.04 13:58

Nem portálra van szükség.
Valódi Kkv adó csökkentés. Nem a multiknak adni támogatást, inkább megbízásra várnak a kisvállalkozók.
Esetleg ingyenes internet hozzáférés, amúgy is kötelező a NAV elérése.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2019.02.04 11:47

Egy segítség létezne, ha a qrva magyar állam nem b@szná agyon a vállalkozókat adókkal.
Olyan meg úgysem lesz ebben a rabló országban. Aki itt vállalkozik, megérdemli.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html