Itt az Amazon első okos háztartási gépe

Bejelentette első háztartási gépét az Amazon. A gépbe beépítették az Alexa digitális asszisztenst is - írja a hvg.hu.
Szabó Zsuzsanna, 2018. szeptember 22. szombat, 18:47
Fotó: Shutterstock

Nem túl drágán, mindössze 59,99 dolláros áron kínálja az Egyesült Államokban okos mikrohullámú sütőjét az Amazon. Az AmazonBasics Microwave néven futó készülék érdekessége a beépített Alexa nevű virtuális asszisztens, mellyel szóbeli utasításokkal lehet működésre bírni a mikrót, illetve megadni neki a sütéshez, melegítéshez vagy fagyasztott termék kiengedéséhez szükséges pontos - például hőfokra vagy időre vonatkozó - utasításokat - írja a hvg.hu.

Az Amazon bejelentése szerint a mikrosütő nem teljes értékű Alexát kapott, azaz csak a sütés-főzésre vonatkozó utasításokat érti, de képes kapcsolódni más Alexa-képes eszközökhöz, az az azokhoz való beszéddel irányítható a mikrohullámú sütő is, a lakás bármely pontjáról.

Képünk forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csaba7272, 2018.09.22 20:41

Nem a legmegfelőbb gépet választotta elsőként Jeff Bezos csapata. Ugyanis ha valamit akarok csinálni, oda kell menni, és bepakolni a mikróba. Nem vagyunk sokkal előrébb, mint a telefonos applikációval a neten működtető mosógéppel. Ott is be kell rakni mindent, aztán egy gombnyomással elindítani az appal. Kiszedni már nem szedi a mosott ruhát, vagy a mikróból a kész ételt. Ha már be kell tenni, és ott állok mellette, egy gombot már meg tudok nyomni a mikrón.
Viszont az Alexa kiváló, ha valaki már használta. Magyarul nem, csak "nyugati külföldiül" ért. Azt nagyon jól. Elbeszélget veled, elmondja az időjárást, mond egy viccet, stb. Már csak a magyarítás hiányzik.
De rendben, megcsinálták, ez is a fejlődés következő foka. Azért majd elolvasom, ha a Stiftung Warentest leteszteli.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html