Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ablonczy Balázs személyében új tulajdonosa és vezérigazgatója van az Angyal Business Consulting Zrt.-nek. Az SAP Hungary Kft. volt vezérigazgatója 10 hónap kihagyás után visszatér az SAP világába, miután többségi tulajdont szerzett az Angyal Business Consulting (ABC) Zrt.-ben, amelynek vezérigazgatójaként a cég operatív vezetését is ellátja.

Az ABC neve jól ismert a hazai és európai SAP-s környezetben. A cég mintegy 60-70 SAP tanácsadónak biztosít folyamatosan munkát, és közel 30 fős alkalmazotti létszámával, 2 milliárd forint körüli árbevételével, a magyar SAP piacon jelenleg a közepes méretű szereplők közé tartozik. Többségi tulajdonosként, vezérigazgatóként ezen tervez változtatni Ablonczy.

A hazai SAP tanácsadói piac 25-30 milliárd forintra becsülhető, ha hozzátesszük az SAP környezetben történő fejlesztések területét, akkor az már 80-100 milliárdos nagyságrendet jelent. Itt a jelenleginél nagyobb piacrészt fogunk megcélozni, kihasználva az ABC egyedi tanácsadási és alkalmazásfejlesztési képességeit, az SAP legújabb vállalatirányítási rendszere (S/4HANA) kapcsán szerzett migrációs tapasztalatait

- mondta Ablonczy.

A cég új többségi tulajdonosa úgy véli, hazai tulajdonú cégként gyorsabban tudnak reagálni a magyar vállalatok sajátos igényeire. A szakember jelentős keresletet lát a big data, az analitika, a mesterséges intelligencia, az új generációs vállalatirányítási rendszerek, az IoT piacán.

A piac mindenkinek ugyanaz; ha az ABC gyorsabb, motiváltabb, innovatívabb és egységesebb lesz, akkor megváltoztathatjuk az SAP tanácsadói és fejlesztési piacon, és akár a teljes informatikai piacon betöltött szerepünket

- jelentette ki Ablonczy Balázs.

A szakember alaposan ismeri az informatika és különösen az SAP világát. Korábban a Xerox ügyvezetőjeként, a Magyar Telekom T-System üzletágvezető-helyetteseként dolgozott, majd az SAP Hungary Kft.-t indította el a növekedési pályán. Irányítása alatt az üzleti szoftvercég közel megháromszorozta árbevételét, megduplázta piaci részesedését, és számtalan üzleti díjat nyert. Ablonczy Balázs több mint tíz év után, 2019. január 31-ével távozott a hazai SAP csúcspozíciójáról. Az elmúlt időszakban befektetőként tevékenykedett, különböző iparágakban működő, jövőorientált cégekben szerzett részesedéseket. E portfólió negyedik eleme az Angyal Business Consulting Zrt., ahol közel 20 évnyi ICT felsővezetői tapasztalattal a háta mögött lett többségi tulajdonos és vezérigazgató.