Jó hírt kaptak a mobilosok

Szeretné, ha olyan erős lenne az okos telefonja, mint egy laptop? Nos, egy technikai újításnak köszönhetően újabb nagy lépést tehet efelé. Mondjuk nem olcsó a dolog.
Komócsin Sándor, 2018. január 23. kedd, 11:44
Fotó: Shutterstock

A 4K-t célozta meg az Integral Memory új 512 gigabájtos microSD-kártyájával - adta hírül az engadget.com. A februárban megjelenő újdonság átadja a múltnak az adattárolásnak ezen a területén 2017-ben felállított 400 gigabájtos rekordot. A cég terméke minden olyan eszközzel együttműködik majd, amely képes kezelni a microSDXC szabványt (ez igaz a legtöbb androidos okos telefonra és táblagépre).

Az új kártya 80 megabit/másodperces sebessége a leggyorsabb lesz a piacon, miután az újdonság februárban megjelenik a boltokban. A fejlesztők célja az volt, hogy 4K-s videók kezelésére képes technikát adjon a mobilosok kezébe.

A dolog egyetlen szépséghibája az ár. A 400 gigabájtos eszköz az Amazonon 250 dollárba (65 ezer forint) kerül, és biztosra vehető, hogy az ennél nagyobb kapacitású kártya drágább lesz. Ugyanakkor aki megengedheti magának, az nagy szimbolikus sikert könyvelhet el, hiszen olyan technikát birtokolhat, amelyhez korábban egy laptopot kellett magával cipelnie.

A fotó forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK