A Brain Bar Budapestet nemrég Magyarország leginspirálóbb eseményének választották, melyre jövőre közel hétezer embert várnak. A 2017-es programban olyan témák kaptak helyet, mint a mesterséges intelligencia térhódítása, a gyermekvállalás 21. századi kihívásai, a nagyvárosi élet jövője, a technológia és a szex kapcsolata, a fajok tömeges kihalásának problémája, az időutazás vagy éppen a földönkívüli élet lehetőségei - közöltáék a szervezők.

A Brain Bar Budapest előadói közül tízet máris bejelentettek a szervezők. A 2017-es fesztiválra Magyarországra érkezik többek között Peter Sunde, a Pirate Bay társalapítója, George Friedman világszerte ismert geopolitikai elemző, Carol Cleland asztrobiológus és Kevin Zollman, a játékelmélet egyik legelismertebb szakértője. Bemutatja innovációit Simone Giertz svéd-amerikai robotépítő művész, és előad Barabási Albert-László hálózatkutató, valamint Shane Tusup, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka edzője is.

A fesztivál kiemelt támogatói közé elsőként csatlakozott a Telekom, és nemzetközi médiapartnerkent a Wired magazin.

A Brain Bar Budapestet 2017. június 1-3. között rendezik a belvárosi Erzsébet téren. Jegyek kaphatók a http://brainbarbudapest.hu oldalon.