Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A General Motors és a Honda által támogatott Cruise február óta teszteli technológiáját San Franciscóban, de csak a múlt héten indított kereskedelmi robotaxi szolgáltatást. Az autóknak nincs emberi vezetőjük, de bizonyos korlátozások mellett működnek – írja a Verge.

Csak "kiválasztott utcákon" kínálnak fuvart este 10 és reggel 6 óra között, amikor az időjárási viszonyok kedvezőek, és legfeljebb 30 mérföld/órás sebességgel közlekedhetnek.

A sofőr nélküli útlezárásról készült képeken legalább öt jármű állt meg az utcán. A képeket megosztó redditor szerint az eset éjfél körül történt.

"Elég szürreális esemény volt. Embereknek kellett jönniük és kézzel elvinni az autókat. A Cruise-t szarrá kéne büntetni, amiért ilyen sokáig lezárta az utcát. Még azt is megcsinálták, hogy az utcaseprő nem tudott egy egész háztömböt leküzdeni." – panaszkodott valaki az eset után.

A Cruise szóvivője a TechCrunchnak adott nyilatkozatában elismerte az incidenst, de nem árult el részleteket arról, hogy miért történt, és hogy a jövőben előfordulhat-e újra a probléma.

Nem ez az első baleset a Cruise vezető nélküli technológiájával. Az év elején egy rendőr megpróbált megállítani egy Cruise robotaxit, mert az autó fényszórói éjszaka ki voltak kapcsolva. A Cruise később azt mondta, hogy az incidens "emberi hiba" miatt történt, és nem is lett további folyománya az esetnek.