A kormány kitilthatja a népszerű vírusirtót

A magyar kormány is eleget tesz annak az európai parlamenti határozatnak, amely felülvizsgáltatná a Kaspersky Lab kiberbiztonsági cég termékeit - írja az Index.hu.
Szász Péter, 2018. augusztus 14. kedd, 15:39
Fotó: Shutterstock

Miután az Európai Parlament egy korábbi határozatában úgy fogalmazott, hogy az orosz Kaspersky Lab termékei "igazoltan rosszindulatúak", a magyar kormány is úgy döntött, igazodik a potenciálisan veszélyes orosz informatikai befolyás csökkentését célzó új elvekhez - olvasható a portálon.

A Magyar Közlönyben hétfőn jelent meg egy határozat, amely szerint "szükséges a kormány irányítás vagy felügyelete alá tartozó költségvetési szervek és a 100 százalékos állami tulajdonban levő gazdasági társaságok, valamint ezek tulajdonában álló gazdasági társaságokban használt szoftverekre, informatikai és kommunikációs berendezésekre potenciálisan veszélyes programok és eszközök - így a Kaspersky Lab termékeinek - kiszűrése és elhárítása".

A programokkal kapcsolatos vizsgálatokat október 15-ig kell lefolytatni és erről tájékoztatni a Nemzetbiztonsági Munkacsoport elnökét.

A céget korábban is támadták már orosz befolyással. Erre úgy reagálnak, hogy Svájcban létesítenek adatfeldolgozó központot

A kép forrása: Shuttersock.

HOZZÁSZÓLÁSOK