Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Washingtoni állítás szerint a számítógép-biztonsággal foglalkozó, moszkvai székhelyű Kaspersky Labre befolyást gyakorolhat a Kreml, s ezért a cég vírusirtó szoftvereinek telepítése amerikai kormányzati hivatalokban veszélyeztetheti az Egyesült Államok nemzetbiztonságát. Ennek egyik következményeként szeptemberben megtiltották az amerikai kormányzat által felügyelt valamennyi ügynökségnél a Kaspersky Lab termékeinek használatát.

Eugene Kaspersky, a cég tulajdonos-vezérigazgatója egy Londonban kedden tartott sajtóértekezleten cáfolta, hogy bármikor is megkeresték volna, hogy kémkedjen. Egyben elismerte, hogy a vállalata elleni amerikai támadások nem eredménytelenek, kimutatható veszteséget okoznak a cégének.

Azt mondta, hogy az Egyesült Államokban tavalyhoz képest az idei bevétel 5-8 százalékkal csökken, Európában pedig stagnál. A világ többi részén ugyanakkor a bevételek kétszámjegyű mértékben nőnek idén. A cég teljes idei bevétele pedig eléri majd a 700 millió dollárt.

Eugene Kaspersky, az orosz cég alapítója és vezérigazgatója a KGB iskolájába járt, és a vállalat korábban már elismerte, hogy dolgozik az FSZB orosz biztonsági szervezetnek. A Kaspersky azonban mindig hevesen cáfolta, hogy hírszerzési tevékenységet folytatna az orosz kormányzat számára.