Minderre csak azután kerülhet sor, ha az amerikai versenyhatóság is jóváhagyja az ügyletet - számolt be az MTI.

A 26,5 milliárd dolláros ügylet révén létrejövő új cég a Verizon és az AT&T után a harmadik legnagyobb lesz az amerikai vezeték nélküli telekommunikációs szolgáltató piacon. A részvényügylet keretében minden Sprint-részvény 0,10 T-Mobile részvényt ér majd.

A T-Mobile anyacégének, a Deutsche Telekomnak 42 százalékos, a japán SoftBanknak, amely a Sprint tulajdonosa, 27 százaléknyi részesedése lesz az egyesülő vállalatban. A fennmaradó 31 százalékot a tőzsdén értékesítik. A két cég 2019 első felében tervezi lezárni az ügyletet, amitől évi mintegy 6 milliárd dollár költségmegtakarítást vár.

Az egyesülés révén létrejövő cég T-Mobile néven fut majd és több ezer új alkalmazottat tervez felvenni, hogy felgyorsítsák az 5G mobilhálózat kiépítését az országban. Az új cég előfizetőinek a száma közel 127 millió lesz. A T-Mobile piaci értéke 55 milliárd dollár, a Sprinté 26 milliárd dollár. A két cég 2014-ben már próbálkozott az egyesüléssel, az azonban akkor meghiúsult az Obama-kormányzat ellenállása miatt.