Két győztese is lett a kezdő vállalkozások üzleti tervének és a termék prototípusának kidolgozására kiírt versenynek: a Proper Sports nevű csapat egy táplálkozási-tanácsadó szoftvert fejlesztett ki, elsősorban labdarúgók, profi sportolók részére, míg a hART csapatának alkalmazása helyi művészek alkotásait és azok utánnyomását segít értékesíteni, a galériákénál megfizethetőbb áron.

Az eseményen részt vett David Kostelancik, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ügyvivője, aki elmondta: a nagykövetség már harmadik alkalommal támogatja a versenyt. Az amerikai nagykövetség elkötelezett a kis- és középvállalkozások üzleti környezetének erősítése mellett. A két ország kereskedelmi kapcsolatai sikeresek, amit mutat, hogy 2015-ben csaknem 3,5 milliárd dollár értékben importált Magyarországról az Egyesült Államok, míg 1,8 milliárd dollárért exportált - ismertette Kostelancik.

A hetedik alkalommal meghirdetett versenyen négy csapat indult, amelyek öt hónapon át készítették az üzleti tervet a támogatók által biztosított mentorok, tanácsadók, vállalkozók, értékesítési szakemberek segítségével. A workshop eddigi statisztikái azt mutatják, hogy a résztvevők mintegy 40 százaléka a workshop elvégzése után elindítja saját vállalkozását.

A Birthday Lab csapata egy online platformot hozott létre, ahol a kisgyermekes szülők és a születésnapi ünnepségekhez kapcsolódó szolgáltatást nyújtó vállalkozók találkozhatnak egymással, míg a Plotify ingatlankereső programja az ideális lakás kiválasztásában segít.

A versenyt a Sanborn Capital Management és a Messzelátó Egyesület szervezte, támogatói az amerikai nagykövetség, az Euroventures, a Prezi és a workshop korábbi résztvevői.