Újra kibertámadás érte az új-zélandi tőzsdét, a kiberbűnözők DDOS-, vagyis túlterheléses megoldást próbáltak alkalmazni a rendszeren. A szolgáltatás kiesések a keddi értéknap utolsó óráiban, valamint szerdán következtek be - írja az itsecurityguru.org alapján az NKI.

A teljes mértékben a technológiai megoldásokra építkező pénzügyi vállalatok a kiberbűnözők és hackerek kiemelt célpontjaivá válhatnak, ezért a biztonságnak elsődleges prioritást kell élveznie. Cath Goulding, a Nominet informatikai biztonsági igazgatója hozzátette, hogy bár az értéktőzsde hagyományosan nem tekinthető kritikus infrastruktúrának, egy ilyen jellegű támadás mégis jelentős hatással van egy nemzetgazdaságra, ezért felhívja a kormányok és a biztonsági ügynökségek figyelmét, hogy a kritikus infrastruktúrákra tekintsenek úgy, mint a kormányzati rendszerek kiterjesztésére és ennek megfelelően kezeljék azok biztonságát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!