Kibertámadás érte az új-zélandi tőzsdét

Az elmúlt néhány nap alatt második alkalommal állt le az új-zélandi értéktőzsde elosztott túlterheléses támadás (DDoS) miatt.
Szabó Dániel, 2020. augusztus 27. csütörtök, 13:37
Fotó: Reuters

Újra kibertámadás érte az új-zélandi tőzsdét, a kiberbűnözők DDOS-, vagyis túlterheléses megoldást próbáltak alkalmazni a rendszeren. A szolgáltatás kiesések a keddi értéknap utolsó óráiban, valamint szerdán következtek be - írja az itsecurityguru.org alapján az NKI.

A teljes mértékben a technológiai megoldásokra építkező pénzügyi vállalatok a kiberbűnözők és hackerek kiemelt célpontjaivá válhatnak, ezért a biztonságnak elsődleges prioritást kell élveznie. Cath Goulding, a Nominet informatikai biztonsági igazgatója hozzátette, hogy bár az értéktőzsde hagyományosan nem tekinthető kritikus infrastruktúrának, egy ilyen jellegű támadás mégis jelentős hatással van egy nemzetgazdaságra, ezért felhívja a kormányok és a biztonsági ügynökségek figyelmét, hogy a kritikus infrastruktúrákra tekintsenek úgy, mint a kormányzati rendszerek kiterjesztésére és ennek megfelelően kezeljék azok biztonságát.

HOZZÁSZÓLÁSOK