Kiderült: készülnek a Facebook-adó bevezetésére

Csütörtöki sajtójelentések szerint az Európai Bizottság javaslatot készít az információtechnológiai nagyvállalatok megadóztatására, a várhatóan jövő héten bemutatásra kerülő tervezet értelmében az érintett cégeknek 3 százalékos adót kellene fizetniük az éves forgalmuk után - írja az MTI
K. Kiss Gergely, 2018. március 15. csütörtök, 20:52
Fotó: Getty Images

A készülő javaslattervezet értelmében az adót csak a világszinten 750 millió eurós, az Európai Unióban pedig legalább 50 millió eurós bevételt elérő vállalatokra vetnék ki.

Brüsszeli sajtóhírek szerint ez a jogszabály ideiglenes jellegű lenne, amíg nem sikerül átfogó megoldást találni arra, hogy a digitális cégek ott adózzanak, ahol a nyereségük keletkezik, ne csak ott, ahol a központjuk van.

A javaslatot az uniós tagállamok kormányait tömörítő tanácsnak és az Európai Parlamentnek is jóvá kell majd hagynia.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2018.03.17 23:11

Ez megint jellemző a tehetségtelen, ostoba politikusokra. Így a legkönnyebb pénzt keresni: írunk egy papírt, teszünk rá egy pecsétet, a másik, aki gürcöl, alkot, dolgozik, az meg fizessen. Nagy pofáraesés lesz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html