Kiemelt beruházás lesz a Telekom-székház és az Ericsson-központ

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítja - a közigazgatási hatósági ügyek intézése szempontjából - a Magyar Telekom Nyrt. székházépítését, valamint az Ericsson Magyarország kutatás-fejlesztési és adminisztrációs központjának beruházását.
Németh Géza, 2016. december 2. péntek, 15:22
Fotó: Reuters

A kormány honlapján megjelent két rendelettervezet közül az első a Fradi-pálya melletti Telekom-beruházást tartalmazza. Az építési területet az Üllői út, a Könyves Kálmán körút, valamint az Albert Flórián út határolja. A mintegy 50 milliárd forint értékű beruházás a Wing Zrt. fejlesztésében valósul meg.

Az Ericsson központ pedig Újbudán, a  Magyar Tudósok körútja, a Magyar Nobel-díjasok útja, a Pázmány Péter sétány, valamint a  Neumann János utca és Rákóczi hídi lehajtó között terül el.

Mindkét beruházásnál a kormány a koordinációs feladatokat ellátó kormánymegbízottként a Budapest Főváros Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottat jelöli ki. Hasonlóan mindkét beruházásra igaz az, hogy az építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt nem kell beszerezni, a településképi véleményezési eljárást nem kell lefolytatni, továbbá településképi bejelentési eljárásnak sincs helye.

HOZZÁSZÓLÁSOK