Kiirtanak egy funkciót a Windows 10-ből

A Microsoft mobilos kalandjából még megmaradtak az élőcsempék, de egy következő frissítés kidobja azokat is a PC-s operációs rendszerből.
Szabó Dániel, 2020. március 2. hétfő, 17:10
Fotó: Napi.hu

A Windows 10-ban átterveszik a Start menüt, és a Microsoft megszabadul az élő csempéktől - írja a ComputerWorld.

Az élőcsempék célja az volt a mobilokon, hogy ne csak egy ikon tartozzon az applikációkhoz, hanem ott egyéb információkat is meg lehessen jeleníteni. Ha például egy üzenetküldő alkalmazás kiírta, hogy valakitől levél jött, akkor a felhasználónak kényelmesebb volt az élete.

Viszont a laptopokon és PC-ken soha sem használták ki a fejlesztők az élőcsempéket, a Start menüben a legtöbben inkább a keresőt használták, vagy az asztalról kattintottak be a programokba. A Microsoft már a legutóbbi időkben fejlesztéseket sem adott ki ehhez a funkcióhoz. Mostanra pedig úgy döntöttek, hogy teljesen elengedik.

A hírek szerint a Windows 10 Start menüje az élő csempéket statikus ikonokra cseréli le, és a Windows 10X megoldására fog hasonlítani - írja a portál.

A Microsoft viszont más szolgáltatásokat megtart a mobilos kalandjából, így például a jövőben egyre többeknek fiókot regisztrálniuk, ha telepíteni akarják a Windowst.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mekelekke, 2020.03.03 10:20

A hasznos csempékkel nincs baj, baj csak a fizetős szolgáltatásokat ingyenesnek beállító csaló csempékkel van, no meg az erőszakos reklám-csempékkel. Mert ugye vagy ingyen van a windows és akkor muszáj elviselni a fizetős trükköket és a reklámokat, vagy fizetünk a windows-ért, de akkor ne legyenek már pofátlanok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html