Wallace azzal vádolta a techcégeket, hogy nem akadályozzák meg az online radikalizációt. "Azért kell nekünk deradikalizálnunk radikalizálódott embereket, mert ők nem távolítják el olyan gyorsan ezeket a tartalmakat, mint tudnák". Wallace-t a titkosító appok is idegesítik, szerinte azzal, hogy a cégek megtagadják a hozzáférést a titkosított üzenetekhez, anarchisztikus, erőszakos hellyé tették az internetet.

Valójában ha a titkosított kommunikációt biztosító cégek bárkinek, akár csak a kormányoknak hozzáférést biztosítanának a titkosított üzenetek tartalmához, azzal gyakorlatilag olyan kiskapukat kéne beilleszteniük a titkosító rendszerükbe, amit aztán rosszindulatú szereplők is kihasználhatnak, értelmetlenné téve ezzel az egész szolgáltatást - írja a lap.

Az tény, hogy a tartalmak lassú eltávolítása és a titkosítás terjedése növeli a kormányzati erőszakszervezetek költségeit. Wallace ezt a helyzetet kezelné egy új adó bevezetésével, amit a "kevésbé kooperatív" vállalkozásokkal fizettetne meg.

Ne tegyünk már úgy, mintha csak azért nem lennének kegyetlen profithalmozók, mert pólóban ülnek babzsákokon. Kegyetlenül eladják a személyes adatainkat hitelezőknek és pornócégeknek, de nem adják át ezeket a demokratikusan megválasztott kormányainknak

- mondta.