Kínai cég vert rá az európaiakra

Európában a Huawei nyújtotta be 2017-ben a legtöbb új szabadalmat, a vállalat mintegy 2400 szabadalmi bejelentésével az első kínai cég lett, amely a lista élén valaha is végzett - írja a Tőzsdefórum.
Szabó Dániel, 2018. március 17. szombat, 17:33
Fotó: AFP

Az Európai Szabadalmi Hivatal (EPO) múlt héten közzétett éves jelentése szerint Európában tavaly minden eddiginél több, összesen közel 166 ezer szabadalmi bejelentést tettek, ami négy százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

"A szabadalmaink száma a jövőben tovább nőhet, köszönhetően többek között annak, hogy egyre nagyobb mértékben veszünk részt az olyan következő generációs telekommunikációs szabványok beindításában, mint amilyen az 5G. A Huawei a szellemi tulajdonának védelme érdekében a jövőben is folytatja a szabadalmak előállítását és benyújtását." - idézi a portál Dr. Song Liuping, a vállalat szenior alelnökét és jogi igazgatóját.

A cég 2017 végéig több mint 64 ezer szabadalmi bejelentést tett Kínában és 48 ezernél többet máshol. A vállalat összesen 74 ezer elfogadott szabadalommal rendelkezik.

A fotó forrása: Getty North America/AFP Photo.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lan691, 2018.03.18 06:35

Nem rég nyilatkozott a Huwai vezetője, hogy az USA ban korlátozzák a Huwai tevékenységet, mert túl inovativak. Korlátozással hosszútávon még nagyobb előnyre tesznek szert.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html