Kiszivárgott: három új iPhone is érkezhet idén

Belső értesülésekre támaszkodó médiajelentések szerint az idén ősszel három új iPhone modellt mutat be az Apple. Mindhárom az iPhone X megjelenését idézi majd, de az egyik nagyméretű lesz, egy másik pedig "olcsó" kivitelű - írja az MTI a Bloombergre hivatkozva.
Szabó Zsuzsanna, 2018. február 27. kedd, 10:43
Fotó: Shutterstock

A Bloomberg üzleti hírügynökség beszámolója szerint az Apple három új iPhone modellt mutat be az idén ősszel. Az egyik egy teljesen új, nagyméretű készülék lesz 6,5 hüvelyk képernyőátlóval. Egy másik a jelenleg kapható iPhone X következő verziója lesz.

A harmadik pedig egy szintén új, de olcsóbb kivitelű modell, ami azért persze átvesz néhányat nagyobb testvérei olyan innovatív funkcióiból, mint például az arcfelismerés, de a tokja nemesacél helyett alumíniumból készül.

A 6,5 hüvelykes képernyőátlós készülék mérete nagyjából megegyezik a jelenlegi iPhone 8 Plus modellével, de a teljes felülete képernyőként szolgál majd. Az iPhone X képernyőjének az átlója 5,8 hüvelyk.

A három tervezett modellnek jelenleg már a gyártási próbái futnak a beszállítóknál a Bloomberg belső értesülésekre támaszkodó beszámolója szerint.

Egy másik forrás, a KGI Securities már januárban jelentette, hogy értesülései szerint az Apple három új készüléket készül bemutatni. Az iPhone X következő verziója mellett egy nagyméretűt és egy olcsót 6,1 hüvelykes képernyőátlóval, OLED helyett LCD kijelzővel.

Az Apple a hagyományos behelyezhető SIM-kártya helyett szoftveres SIM-kártyával szeretné ellátni az új készülékeket, ennek a megoldásnak azonban a mobilszolgáltatók egy része még ellenáll. A "nagy" iPhone viszont egyes régiókban két SIM-kártya hellyel lesz kapható.

Az Apple szokásához híven nem kommentálta a készülékterveiről megjelent értesüléseket.

Képünk forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2018.02.27 12:16

Az ezévi X már biztosan jobb lesz, mint a tavalyi - kijavítják a gyerekbetegségeket. Hajrá Apple!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html