Könnyít az Apple a szervizen

Az Egyesült Államok mellett mostantól Kanadában, valamint 32 európai országban - köztük Magyarországon - is elérhetővé teszi "Független javítócégek" nevű programját az Apple - írja a hwsw.hu.
Szász Péter, 2020. július 9. csütörtök, 18:10
Fotó: Unsplash

Ez azt jelenti, hogy a kisebb szakszervizek a hivatalos szervizhálózattal egyező feltételek mellett juthatnak hozzá gyári Apple alkatrészekhez, valamint ingyenes képzésekben is részesülhetnek - olvasható a portálon.

A független javítócégek programja olyan cégeknek szól, amelyek iPhone-ok jótálláson túli szervizelését szeretnék végezni. A programra jogosult cégek az Apple eredeti alkatrészeit, szerszámait, képzését, szervizelési útmutatóit, diagnosztikai eljárásait és erőforrásait használhatják különböző, jótálláson túli iPhone-javításokhoz, például iPhone-kijelzők és -akkumulátorok cseréjéhez.

A programba nem jelentkezhetnek az alkatrész-forgalmazók és viszonteladók, valamint hivatalos Apple-viszonteladók sem.

További feltétel, hogy a vállalkozás nem használhat semmilyen, az Apple által védjegyoltalommal levédett kifejezést a cég nevében vagy a weboldala részeként, kivéve akkor, ha ez összhangban áll az Apple védjegyekre vonatkozó feltételeivel. A javítócégnek továbbá meglévő vállalkozásnak kell lennie, valamint üzlethelyiséggel is kell rendelkeznie, illetve a javítási munkálatokat csak az Apple által minősített technikusok végezhetik. A technikusok vizsgáztatása online történik, a minősítéseket évente termékenként aktualizálni kell. A minősítővizsga ingyenes azon vállalkozások számára, melyek felvételt nyertek a független javítócégek programba.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2020.07.09 21:34

Reméljük ez nem megy a minőség kárára.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html