Koronavírus: táblagépekkel és mobilnettel segítenek az innovatív gyógyszergyártók

Ezer táblagéppel és mobilinternettel támogatják a koronavírus ellen harcoló egészségügyi szakdolgozók gyermekeinek otthoni tanulását az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarával (MESZK) együttműködésben - a Magyar Telekom és a Samsung Magyarország támogató közreműködésével - közölte az AIPM.
Szepesi Anita, 2020. április 23. csütörtök, 19:10
Fotó: Stockfresh

Kókai-Nagy Ákos, az AIPM elnöke szerint az iparág szereplői minden erejükkel azért dolgoznak, hogy a kihívásokkal teli körülmények ellenére gördülékeny és folyamatos legyen minden magyar beteg gyógyszerellátása. Azt írja, aktívan részt veszünk a koronavírus ellen használható új vakcinák, diagnosztikumok és kezelések összehangolt kutatásában és fejlesztésében, kiaknázzuk világelső tudományos eredményeinket, rendelkezésre bocsátjuk emberi és egyéb erőforrásainkat az új terápiák kifejlesztésére irányuló minden korábbinál szélesebb körű tudományos együttműködés elősegítése érdekében.

A közlemény szerint, szorosan együttműködnek és közvetlenül támogatják a frontvonalban küzdő egészségügyi szakembereket és szervezeteket. Most induló adományozási programjuk keretében az egészségügyi szakdolgozók gyerekeit segítik. Mint írják, elismerik és megköszönik az egészségügyi szakdolgozók helytállását, akik a lakosság biztonsága érdekében, sok kockázatot vállalva látják el feladataikat. Ők azok közé tartoznak, akiknek az életét a leginkább befolyásolja a járvány elleni küzdelem, miközben sokszor éppen nekik a legnehezebb megoldani a jelenleg felmerülő, legegyszerűbbnek tűnő gyakorlati kihívásokat, mint a gyermekeik otthoni tanulása.

Éppen ezért az innovatív gyógyszergyártók nevében az AIPM 1000 darab prémium táblagéppel, valamint 80 perc lebeszélhetőséget és 10 GB adatforgalmat tartalmazó SIM kártyákkal járul hozzá ezer egészségügyi szakdolgozó gyermekének korszerű és kényelmes online tanulásához, hogy amíg szüleik mindannyiunkért dolgoznak, legalább gyermekeik tanulása miatt ne kelljen aggódniuk - olvasható a közleményben.

Annak érdekében, hogy a Magyar Telekommal és a Samsung Magyarországgal együttműködésben megvalósuló közvetlen támogatás valóban a leginkább arra rászorulókat segítse az otthoni oktatásban, az 1000 darab táblagép összehangolt és hatékony elosztásáról a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) gondoskodik.

HOZZÁSZÓLÁSOK