Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jelenleg az Instagram az egyik legszigorúbb social média platform. A közösségi irányelvek megsértésének retorziója mellett, bizony arra is hatalmas figyelmet fordít, hogy a fake oldalakat blokkolja. Bár ez sok esetben növeli a felhasználói élményt, mégis előfordulhat, hogy ezzel kellemetlenségeket okoz a túl aktív emberek – például feltörekvő influencerek –, számára. Egy kis odafigyeléssel azonban ez elkerülhető – mondta Sápi Márton, a Star Network Influencer Ügynökség értékesítési vezetője.

Az Instagram a valódi emberi felhasználókat részesíti előnyben, épp ezért észleli a botszerű tevékenységeket, melyekért bizony jár a büntetés.

Mostanában azonban egyre többször hallani olyan esetekről, amikben valós emberi műveleteket „jutalmazott” korlátozásokkal a cég. Ezek mértéke eltérő lehet: jöhet csupán 2 órás lájktiltás, de akár 30 napra is felfüggesztheti a fiókot.

Ezekre érdemes figyelni, ha valaki nem akar tiltást kapni az Instagramon:

  • Maximum egy óra alatt 10 embert, egy nap alatt pedig 150 embert lehet újonnan követni.
  • Egy óra alatt legfeljebb 60 fiók követését, egy nap alatt pedig 150 fiók követését lehet megszüntetni.
  • Ha a lájkok között átlagosan kevesebb, mint 2 másodperc, a profilok bekövetése között pedig kevesebb, mint 5 másodperc telik el. Ehhez hasonlatos a képek alatti bejegyzések gyakorisága.
  • A napi lájklimit 1000 darab.
  • Ha valaki új fiókot hozott létre, érdemes óvatosnak lenni a fiókműveleteknél. Az Instagram ugyanis megpróbálja kiszűrni, hogy valós személy vagy bot áll a profil mögött. A tanács: 4 hétig ne posztoljon naponta ötnél többször, és tartson köztük minimum 15-30 perces szüneteket. Ezt az időintervallumot tartsa be akkor is, ha másfajta fiókműveletet hajt végre.

E korlátok ugyan kényelmetlennek tűnhetnek, de az Instagram épp a felhasználói élmény megőrzése érdekében alkalmazza őket.