Közszolgák kirúgása - itt egy lehetséges megoldás

Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) szerint a közszférában várható tömeges elbocsátás hatására több száz, akár ezer olyan munkavállaló is lehet, akit 6-12 hónap alatt versenyképes szakmához lehet juttatni rövid ciklusú informatikai képzéssel.
Szász Péter, 2018. október 30. kedd, 18:32
Fotó: Pixabay

A digitálisan képzett munkaerőre minden munkakörben szükség van, a súlyosbodó informatikus-hiány pedig komoly problémája a gazdaságnak - idézi az MTI a szervezet közleményét.

A digitalizáció alapjaiban változtatta meg a magyar gazdaságot és a társadalmi viszonyokat. A digitális kompetenciák nélkülözhetetlenek a munkaerőpiacon való boldoguláshoz. Mindenkinek, aki karrierváltásban gondolkodik, megfontolásra ajánlja az informatikus pályát.

Rohamosan nő az informatikus végzettséget követelő munkák száma, uniós adatok szerint Európában 600-700 ezer szoftverfejlesztő hiányzik, és 2020-ra ez a szám 900 ezerre nő.

Digitális kompetenciákkal pedig már most is szinte minden munkakör betöltéséhez rendelkezni kell, és ez az igény a jövőben egyre fokozottabb lesz a munkaerőpiacon - tette hozzá a főtitkár.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2018.10.31 09:52

Na ha az elkényelmesedett, elbutult, aktatologató tintanyalókból akarnak verbuválni, akkor úgy térdenlövik magukat, hogy csak leshetnek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html