Különös ajándékot oszt a fiataloknak egy applikáció

Nem elkölthető zsebpénzhez jutnak, hanem ösztöndíjjal a tanulmányaikat támogatják azoknak a fiatal fehasználóknak, akik népszerűek a musical.ly nevű applikációban - írja a hvg.hu.
Szabó Dániel, 2017. december 25. hétfő, 16:18
Fotó: Pexels

A tinédzserek körében az egyik legnépszerűbb közösségi médiás alkalmazás a Musical.ly, amelyet november közepén 1 milliárd dollárért vásárolt fel a Beijing Bytedance Technology kínai vállalat. Az alkalmazásnak mintegy 120 millió aktív felhasználója van, 60 százalékuk pedig 13 és 20 év közötti.

Épp ez adhatta az ötletet a lipsync (zenére viccesen tátogós) applikáció vezetőségének, hogy milyen támogatási politikát találjanak ki: a fiataloknak nem készpénzt adnak, hanem ösztöndíjakra, szakképzésekre, konferenciákra, oktatási támogatásokra, műhelyfoglalkozásokra és egyéb olyan tevékenységekre lehet pénzt szerezni, amely a fiatalok fejlődését segíti. A videós ifjú karaoke hírességeknek egyelőre egy 50 millió dolláros alapot hoztak létre - írja a portál.

A Musical.ly sikere egyelőre töretlen, gazdaságossági mutatói is jobbak, mint a fiatalok másik kedvenc applikációjának, a Snapchatnek. Utóbbit idén vezették be a tőzsdére, de egyelőre nem egy sikersztori.

A címlapkép forrása: Pexels.com.

HOZZÁSZÓLÁSOK