Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az augusztussal zárt 2019-2020-as pénzügyi éve első negyedévében 9,218 milliárd dollár bevételre tett szert az Oracle, devizaárfolyam-hatással kiigazítva 2 százalékkal magasabbra az egy évvel korábbinál - írta az MTI.

A teljes bevételen belül a felhőszolgáltatásokból és licenctámogatásból származó bevétel 6,805 milliárd dollár lett, árfolyamhatásoktól megtisztítva 4 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. Az üzletág bevétele 74 százalékra emelkedett 72 százalékról a teljes bevételen belül.

Az Oracle első negyedévi működési eredménye 6 százalékkal, 2,877 milliárd dollárra emelkedett, a bevételarányos jövedelmezőség pedig 31 százalékra javult 30 százalékról, a nettó nyereség viszont a 25 százalékkal magasabb adóterhek miatt 3 százalékkal, 2,137 milliárd dollárra csökkent.

A felhő ERP (vállalati eszközgazdálkodási, Enterprise Resource Planning) üzletág 33 százalékkal nőtt az első negyedévben. Mára több mint 6500 Fusion ERP és 18 ezer NetSuite ERP ügyfelük van, a folyamatos erős növekedés pedig megerősítette vezető pozíciójukat a felhő ERP területén világszerte, és első helyüket az üzleti alkalmazások piacán Észak-Amerikában - mondta Mark Hurd vezérigazgató.

Az autonóm megoldások alapvető elemét képezik a második generációs felhő szolgáltatásunknak - mondta Larry Ellison, az Oracle technológiai vezetője. Az Oracle Openworld konferencián (szeptember harmadik hetében) további autonóm felhő szolgáltatásokat fognak bejelenteni az autonóm adatbázis kiegészítéseként. Az utóbbi a cég történetének legsikeresebb termékbevezetése: az első negyedévben több mint 500 új ügyfelet szereztek ezen a területen és ennek duplájára számítanak a második negyedévben.