Az LG a jövő héten induló berlini nemzetközi technológiai vásáron egy viselhető levegőtisztítóval érkezik - írja a hvg.hu a cég bejelentése nyomán.

Egy elektronikus maszkról van szó, amelyet a megálmodója LG PuriCare Wearable Air Purifiernek nevezett el.

A gyártó mostani beharangozójában ugyan nem tesz említést kifejezetten a koronavírusról, de közleményükben az olvasható, hogy új termékével a vállalat alternatívát kíván nyújtani "a változó minőségű, házilag készített, vagy sok esetben hektikusan elérhető eldobható szájmaszkok mellett".

Az eszköz az LG otthoni légtisztító termékeiben használtakhoz hasonló, két H13 HEPA-szűrőt tartalmaz. A kettős ventilátorral és a szabadalmaztatott légzésérzékelővel lehetővé válik, hogy a maszkot viselő tiszta és szűrt levegőt lélegezzen be.

A légzőkészülék érzékeli viselőjének légzési ciklusát és mennyiségét, és ennek megfelelően állítja be a kettős háromsebességű ventilátort. A ventilátorok belégzéskor automatikusan felgyorsulnak, hogy segítsék a levegő bejutását, és kilégzéskor lelassulnak, hogy csökkentsék az ellenállást, így könnyítve a légzést.

Az elektronikus maszkhoz tartozó tokot sterilizáló UV-lámpákkal egészítették ki. A tokkal tölthető a maszk, ráadásul képes értesítést küldeni az LG ThinQ - androidos és iOS-es - mobilalkalmazásnak, amikor a szűrőket cserélni kellene.