Az előfizetők ráadásul arra is panaszkodnak, hogy annyira leterheltek a telefonos ügyfélszolgálatok, hogy már csak a közösségimédia-felületeken tudnak kapcsolatba lépni a céggel - olvasható a portálon.

A ügyfelek szinte kivétel nélkül a vezetékes infrastruktúra elvárttól eltérő működésére hívják fel a figyelmet, így elsősorban az internetszolgáltatás kimaradására vagy lassulására, valamint a tévés platform különböző problémáira. Visszatérő elem az elhúzódó belső hibaelhárítási folyamat, így a szolgáltatások helyreállítása bizonyos körzetekben hosszú órákat, extrém esetben napokat vehet igénybe.

A Vodafone-nál a HWSW megkeresésére nem adtak egyértelmű választ a problémák okát, valamint az azok elhárítását célzó intézkedések kapcsán feltett kérdésre, a Media1-nek küldött reakcióból ugyanakkor arra lehet következtetni, hogy a vezetékes maghálózatot jelenleg még az előző tulajdonos, a Liberty Global üzemelteti, miközben a szolgáltatás minőségéért már az új tulajdonos Vodafone-nak kell helytállnia.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) is azt mondta, hogy megduplázódott a szolgáltatóra vonatkozó panaszok száma a tavalyi év azonos időszakához képest.