Össztűz alatt a Facebook pénze

Közös közleményben fejezték ki amerikai, EU-s és brit adatvédelmi hivatalok aggályaikat a Facebook kriptopénzének, a Librának adatvédelmi hiányosságai miatt - írta a CNBC-re hivatkozva a Portfolio.
Domokos Erika, 2019. augusztus 6. kedd, 22:55
Fotó: Pixabay

Meglepő és aggodalomra ad okot az, hogy a Facebook és leánycége, a Calibra szinte semmilyen információt nem közöl az adatvédelmi intézkedésekről, mellyel a Libra felhasználóinak adatait védenék - áll abban a nyilatkozatban, amit többek közt az amerikai fogyasztóvédelmi hivatal (FTC), a brit információvédelmi hivatal és az EU-s adatvédelmi hivatal (EDPS) vezetői írtak alá - írta a Porfolio.

Sokan a felügyeleti közösségben korábban is kellett, hogy foglalkozzunk olyan esetekkel, amikor azt láttuk, hogy a Facebook nem a felügyeleti nívónak megfelelő módon kezelte az ügyfelek adatait - írták a felügyeleti szervezetek.

A CNBC elérte a Libra Association egyik vezetőjét, Dante Dispartét, aki elismerte, még létre kell hozniuk egy olyan infrastruktúrát, amely megfelel a globális adatvédelmi elvárásoknak.

A Librát a Fed és az Európai Központi Bank elnökei, az amerikai pénzügyminisztérium és Donald Trump elnök is kritizálta korábban különféle indokokkal.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.08.07 09:18

Duma. Betojtak a bankok, vége a monopóliumnak meg a nagy lehúzásoknak. Hajrá Facebook & Libra !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html