Száguld a Logitech

A Logitech számítógépes perifériákat és szoftvert gyártó svájci-amerikai technológiai vállalat 192 százalékkal növelte működési eredményt éves összevetésben a december végével záródott harmadik pénzügyi negyedévében.
Domokos László, 2021. január 19. kedd, 11:00
Fotó: Reuters

A cég kedden azt közölte, hogy a pandémia miatt az otthoni munka széles körű elterjedése hatására nőtt a termékei iránti kereslet, ami hozzájárult ahhoz, hogy működési eredménye egyszeri tételek nélkül 2,45 dollárra emelkedett részvényenként az egy évvel korábbi 84 centről.

A Logitech bevétele a december végével záródott három hónapban - ami a cég rendre legerősebb negyedévének számít - 85 százalékkal, 1,67 milliárd dollárra ugrott - írta az MTI.

A cég kedden már harmadszor javította fel a március végével záródó pénzügyi évére vonatkozó eladási és nyereség előrejelzését. Új becslése szerint az eladásai 57-60 százalékkal nőnek az eddig becsült 35-40 százalékos bővülés helyett éves összevetésben. Működési nyereségére vonatkozó várakozását pedig 700-725 millió dollárról, 1,05 milliárd dollárra változtatta.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2021.01.21 20:56

Helyes. Én is Logitech cuccokat használok - szuper!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html