Ez az idei év egyik legnagyobb európai "magvető befektetése", amelyet több sikeres vállalkozó angyalbefektetőként is támogat.

A cég a bevont tőkét európai és tengerentúli terjeszkedésre fogja felhasználni, emellett folytatja a mesterséges intelligencia és gépi tanulás széleskörűbb használatához szükséges technológiai fejlesztéseket.

A bukaresti társaság világszinten is meghatározó szereplővé válhat a banki digitalizáció területén – véli Pozsonyi Gábor, a PortfoLion partnere. A cég platformja lehetővé teszi a pénzintézetek számára, hogy új termékeket építsenek a meglévő infrastruktúrájukra, nagyságrendekkel javítva a szolgáltatásuk sebességét – tette hozzá Simó György, a DayOne Capital ügyvezető partnere.

A FLOWX.AI nevű céget 2020 végén alapította három szakember, akik korábban a Qualitance nevű, globális nagyvállalatokat kiszolgáló digitális tanácsadó cég vezetőiként dolgoztak együtt. A vállalkozásuk bankok és egyéb pénzügyi intézmények elavult IT rendszereinek gyors és hatékony digitalizációját segíti - írja az MTI.