A Liberty Global bejelentette, hogy Erik Tveter, a vállalat kelet-európai régiójának igazgatója távozik a cégtől. Tveter 2009 óta erősítette a Liberty Global vezetői csapatát, mint a vállalat svájci kábelkommunikációs érdekeltségének vezérigazgatója, majd a kibővített, Ausztriát is magában foglaló közép- és kelet-európai régió vezetője. Ezt követően a kelet-európai cégcsoport vezérigazgatói és a UPC Svájc elnöki feladatait párhuzamosan látta el - egészen mostanáig.

A szakember távozása egybeesik több, eddig általa felügyelt vállalat értékesítésével. A UPC Ausztria eladása nemrég zárult le, svájci, magyar, román és cseh cégeinek értékesítését pedig szintén a közelmúltban jelentette be a Liberty Global. Tveter kilenc éven át volt a UPC Svájc vezérigazgatója.

Robert Redeleanu július 1-jétől tölti be a kelet-európai régió vezérigazgatói posztját, közvetlen felettese Severina Pascu lesz. Redeleanu 2013-ban csatlakozott a Liberty Globalhoz, ekkor lett a UPC Románia vezérigazgatója, majd a későbbiekben a magyar és a lengyel UPC-leányok ügyvezető igazgatója. A mostani kinevezést követően a vállalatcsoport kelet-európai cégeit irányítja majd, egészen a Vodafone-tranzakció várható lezárásáig, amelyet követően Lengyelországban és Szlovákiában lesz a UPC első embere.