Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Input program 2019 március végéig tart, 2,5 milliárd forint európai uniós támogatással valósul meg a Gazdaságfejlesztési és innovációs programban (Ginop), a projektgazdai feladatokat a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) látja el.

A tájékoztatón Kópiás Bence, a KIFÜ elnökhelyettese hangsúlyozta, a kormány el szeretné érni, hogy a digitalizáció területén a magyarok az újítók, a kezdeményezők, és ne a követők, a sereghajtók között legyenek. A magyar vállalkozók és a középiskolások fejében ott vannak, ott lehetnek azok az innovatív ötletek, amelyek megfelelő segítséggel megvalósíthatók, termékké válhatnak és meghódíthatják a világot.

Kovács Brigitta, az NFM főosztályvezető-helyettese elmondta, hogy a projekttel várhatóan javul a vállalkozói kultúra, sikeresebbek lehetnek az IKT-vállalkozások, fokozódik az exporttevékenység, nő az ország versenyképessége, csökkennek a területi különbségek, és dinamikusan fejlődik a magyar startup ökoszisztéma. (Magyar cégekre vár a Google.)

Sebők Katalin, a KIFÜ szakmai vezetője kiemelte, hogy a program az országos koordinációs hálózat kiépítésével, a kompetenciafejlesztéssel és a nemzetközi piacra lépéssel támogatja az infokommunikációs szektor startup, mikro- és kisvállalkozásait - írja az MTI.

A projekt 800 startupnak nyújt segítséget, 200 startup globális szintre lépését támogatja, valamint több mint 150 ingyenes képzést és rendezvényt szerveznek majd a startup vállalkozások tudásának és kapcsolataink bővítésére. Kiemelte, a program nem anyagi támogatását nyújt, hanem térítésmentes szolgáltatások mellett lehetőséget ad magyar és nemzetközi pénzforrásokhoz való hozzáféréshez.

Az érdeklődők, a közép-magyarországi régiót leszámítva, tizenkét egyetemi városban fordulhatnak majd a területi koordinátor hálózat munkatársaihoz.