Magyar cégeket küldenének külföldre

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) irányításával a digitális gazdaság fejlesztésére elindult az Input program, az információs és kommunikációs technológiájú (IKT) startup cégek nemzetközi piacra lépését segítő szakértői, mentori hálózat kialakítása - közölték csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.
Dzindzisz Sztefan, 2017. április 13. csütörtök, 13:35
Fotó: Pixabay

Az Input program 2019 március végéig tart, 2,5 milliárd forint európai uniós támogatással valósul meg a Gazdaságfejlesztési és innovációs programban (Ginop), a projektgazdai feladatokat a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) látja el.

A tájékoztatón Kópiás Bence, a KIFÜ elnökhelyettese hangsúlyozta, a kormány el szeretné érni, hogy a digitalizáció területén a magyarok az újítók, a kezdeményezők, és ne a követők, a sereghajtók között legyenek. A magyar vállalkozók és a középiskolások fejében ott vannak, ott lehetnek azok az innovatív ötletek, amelyek megfelelő segítséggel megvalósíthatók, termékké válhatnak és meghódíthatják a világot.

Kovács Brigitta, az NFM főosztályvezető-helyettese elmondta, hogy a projekttel várhatóan javul a vállalkozói kultúra, sikeresebbek lehetnek az IKT-vállalkozások, fokozódik az exporttevékenység, nő az ország versenyképessége, csökkennek a területi különbségek, és dinamikusan fejlődik a magyar startup ökoszisztéma. (Magyar cégekre vár a Google.)

Sebők Katalin, a KIFÜ szakmai vezetője kiemelte, hogy a program az országos koordinációs hálózat kiépítésével, a kompetenciafejlesztéssel és a nemzetközi piacra lépéssel támogatja az infokommunikációs szektor startup, mikro- és kisvállalkozásait - írja az MTI.

A projekt 800 startupnak nyújt segítséget, 200 startup globális szintre lépését támogatja, valamint több mint 150 ingyenes képzést és rendezvényt szerveznek majd a startup vállalkozások tudásának és kapcsolataink bővítésére. Kiemelte, a program nem anyagi támogatását nyújt, hanem térítésmentes szolgáltatások mellett lehetőséget ad magyar és nemzetközi pénzforrásokhoz való hozzáféréshez.

Az érdeklődők, a közép-magyarországi régiót leszámítva, tizenkét egyetemi városban fordulhatnak majd a területi koordinátor hálózat munkatársaihoz.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.04.14 11:09

Ilyen elnehezedett, pazarló, bürokratikus és burjánzó államaparátussal és ilyen kifosztó, megnyomorító agyonbonyolított adórendszerrel az egész csak elérhetetlen álom marad. Ezek a cégek úgy fognak külföldre húzni, hogy csak úgy nyekken.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html