Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az állami tulajdonú lengyel gázpiaci óriás, a PGNiG elindította új programját, amelyben startup cégeket segít a kibontakozásban - vette át a Radio Poland a PAP állami hírügynökség hírét. Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo SA (PGNiG) tőzsdén jegyzett vállalat, amely olaj- és gázkereskedelemmel és -kitermeléssel foglalkozik. Kirendeltségei vannak Oroszországban, Ukrajnában, Fehéroroszországban és Pakisztánban. A harminc leányvállalat között akad geofizikai, kútfúró és kútszolgáltató cég is.

A Poland Prize néven futó program célja, hogy a kezdő vállalkozások támogatásának részeként, megkönnyítsék azok lengyelországi piacra lépését. A PGNiG becslése szerint az ezzel kapcsolatos összes kiadás nagyjából ötmillió zlotyi (366 millió forint) körül alakul majd.

Eddig nyolc startup vállalat kezdett együtt dolgozni a lengyel óriással. Ezek brit, olasz, észt, litván, ukrán, fehérorosz és magyar vállalkozások. További tizenhat cég csatlakozása várható a későbbiekben. Jadwia Emilewicz vállalkozási és technológiai miniszter szerint Lengyelországnak minden eddiginél nagyobb szüksége van ambiciózus kezdő vállalkozásokra.